Russeklær Dugnadsprodukter

Kontrakter

Når man kjøper en russebuss eller russebil er det viktig å redusere risikoen for problemer og konflikter. Det er derfor lurt å ha gode skriftlige avtaler med alle involverte parter. Under finner du en rekke kontraktmaler—både internkontrakter for bruk innad i vennegjengen, og kontrakter mellom kjøretøyets kjøper og selger.

Ta også en titt på sjekkliste for kjøp av russebuss og russebil hvor du finner nyttig informasjon om det å kjøpe, bruke og eie en russebuss eller russebil.

Internkontrakt for russebuss

En god internavtale kan spare bussens medlemmer for mange unødvendige problemer og konflikter.

Vi anbefaler alle russegrupper å inngå skriftlig kontrakter. Få en foresatt til å underskrive dersom du er under 18 år. Hvis det oppstår problemer eller konflikter, eller hvis avtalen ikke blir holdt, anbefaler vi å kontakte Forbrukerrådet.

Kontrakt for kjøp av brukt bil eller buss

Kontrakten har rubrikker for de viktigste punkter om bilmodell, første gangs registrering, eventuelle kollisjonsreparasjoner, tilleggsutstyr etc.

Det er også et punkt hvor det spørres om bilen selges «som den er». Et slikt forbehold begrenser kjøperens rettigheter og selgerens ansvar. Selv om det krysses av for at bilen selges med et slikt forbehold, er selger likevel ansvarlig dersom han har tilbakeholdt eller gitt feil opplysninger, eller hvis bilen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med.

Last ned kontrakten her


Vennligst fyll in e-post
Ugyldig telefonnummer, 8 tall
{{ errors.body }}

Meldingen din er sendt!

Meldingen har blitt sendt, og du får svar så fort som mulig :)

Vennligst fyll in navn
Ugyldig telefonnummer
{{ errors.county }}
{{ errors.birth_year }}

Takk for at du registrerte deg!

Du vil bli kontaktet for mer informasjon!