Russeklær Dugnadsprodukter

Foliering av russebuss og russevan

Folie til russebuss kan skjæres i mønster, logo o.l. og monteres på malt fettfritt underlag eller ensfarget folie. Videre kan folie printes som 4-farger og monteres på et rent og fettfritt underlag slik at bussen får et heldekkende motiv.

Hvilken metode eller kombinasjon som velges bør diskuteres ut fra kriterier som design, busstype og fargevalg.

Russeussens sider og bakfelt er som regel greie å dekorere, front kan være tidkrevende og ikke alltid blir resultatet pent.

Husk at en bussdekor skal fungere fra en betraktningsavstand på 5 meter og oppover. Detaljer og inviklede mønstre får man derfor ofte ikke særlig igjen for. Det er heller ingen grunn til panikk om folien kan se lappet ut på nært hold. Dette er ofte nødvendig for å få til et helhetlig resultat når bussen ruller.

Har russebussen krone kan denne godt folieres, men kun om den er belagt med aluminiumsplater. Tradisjonelt er kroner laget i finer, spon eller annen trevirke og folie sitter ikke på dette.

Montering av folie må foregå innendørs, det bør være over 10 grader og miljøet må være støvfritt. Tilgang på strøm er helt avgjørende og gjerne også vann. Det er viktig at bussen er helt ren og tørr i alle kroker før montering. Kan bussen stå inne 1 døgn etter rengjøring er det en fordel.

Husk at noen vinduer som fungerer som nødutganger ikke må folielegges.

Olje, silikon, fett, skitt og gammel dekor som har sprukket opp er de fremste grunnene til at dekor sitter dårlig. Forarbeid med rengjøring er viktig.

Mange ønsker også folie innvendig. Her gjelder mange av de samme reglene som for utvendig og den viktigste er underlaget. Mye dekor har løsnet fordi underlaget har vært malt finer eller spon som gjør at folien ikke sitter. Ofte kan det være lurt å kjøre dekor på tynne plater som ettermonteres innvendig.

Ring din folieleverandør og spør om alt mulig på forhånd. Da slipper alle parter unna mange overraskelser.


Vennligst fyll in e-post
Ugyldig telefonnummer, 8 tall
{{ errors.body }}

Meldingen din er sendt!

Meldingen har blitt sendt, og du får svar så fort som mulig :)

Vennligst fyll in navn
Ugyldig telefonnummer
{{ errors.county }}
{{ errors.birth_year }}

Takk for at du registrerte deg!

Du vil bli kontaktet for mer informasjon!